PLISSÉ HORDEUR

 • Novatrade levert de originele Japanse plissé hordeur

  Het systeem behoort tot één van de meest innovatieve ontwikkelingen van de laatste jaren. Bij de hordeur is in plaats van strak horrengaas gebruik gemaakt van horrengaas welk geplisseerd is.

  Het voordeel van het systeem is dat het weinig plaats inneemt, doordat het geen gebruik maakt van een onderdorpel, maar van een geleidingsstrip met een hoogte van slechts 3mm.

  Men heeft een vrije doorloop en in geopende toestand neemt het systeem maar ca. 8 cm plaats in ( bij een deur van 130 cm is dit ca. 10 cm en bij een deur van 160 cm is dit 15 cm.). Om het pakket zo klein mogelijk te krijgen kunt u (optioneel) sluitclips toepassen.

  Het gehele systeem is onderhoudsvrij en weerbestendig. ’s Winters kan men het systeem op een eenvoudige manier uitnemen en opbergen.

 • Bediening

  In open toestand zit het gaas opgesloten in het aluminium sluitprofiel. Het systeem loopt in een zwarte zg. Caterpillar (ketting) over de geleidestrip. Het openen en sluiten gaat eenvoudig door het aluminium bedieningsprofiel heen en weer te schuiven.

  Het systeem is traploos bedienbaar hetgeen betekent dat het op ieder gewenste plaats blijft staan. De deur wordt standaard geleverd met een borstel en excl. handgreep.

 • Kleuren profielen


  Standaard kleuren zijn:

  RAL 5011RAL 6009RAL 7016RAL 8019
  RAL 9001RAL 9006RAL 9010RAL 9016

  Daarnaast kunnen wij optioneel de profielen in ieder gewenste RAL kleur leveren. De kunststof onderdelen aan de profielen zijn leverbaar in crème en zwart.

 • Gaas

  Geplisseerd gaas is vele malen sterker dan vlak gaas. Weliswaar is de doorkijk iets minder dan bij de strakke uitvoering, maar het is beter zichtbaar waardoor men er niet zo snel doorheen loopt. Bovendien zijn de spandraden die het plisségaas strak houden van ijzersterk nylon gemaakt.

  Standaard kan men kiezen uit antraciet of grijs gaas. Antraciet gaas heeft een betere doorkijk, maar is meer zichtbaar. Bij grijs gaas is de doorkijk iets minder, maar het valt minder op.

 • Systemen

  De deuren zijn standaard leverbaar in de breedtes 96, 110, 130, 160 en 200 cm. Indien de te bedekken opening groter dan 200cm is kan men er voor kiezen om meerdere systemen aan elkaar te koppelen of twee systemen naar elkaar toe te laten lopen. In beide gevallen wordt het bovenprofiel en de geleidingsstrip uit één stuk en op maat geleverd.

 • Monteren

  De op de vloer geplakte geleidestrip heeft een dikte van slechts 3 mm. Indien er sprake is van een ongelijke vloer kan gekozen worden voor een iets bredere geleidestrip welke de oneffenheden wegneemt en er voor zorgt dat de plissédeur geruisloos open en dicht gaat. Wanneer de onderdorpel van het kozijn aflopend is kan er een wigvormig verloopprofiel toegepast worden, zodat de geleidestrip alsnog horizontaal loopt, hetgeen essentieel is voor het goed functioneren van de plissé hordeur.

 • Garantie

  Op alle onderdelen van de plissé hordeur wordt een garantie gegeven van 2 jaar. Alle onderdelen inclusief het gaaspakket kunnen door Novatrade vervangen worden.